בעוד ערי המרכז בישראל מכילות בצפיפות רבה את חברות מתחומי הטכנולוגיה, הייטק והביוטק, וכן כוללות גם מגוון רחב של קולינריה עשירה, איזור הגליל מאוכלס בדלילות וכולל את כל אותם פינות ירוקות מרשימות, חוות חקלאיות ומגוון רחב של מזון טבעי שזה עתה נקטף מהשדה.
ארוחת בוקר בצפון שונה מעט מזו שבמרכז, ובמיוחד ארוחת בוקר גלילית.
השימוש במרכיבים טבעיים שלא יובאו ממדינות שונות או נרכשו ברשתות המזון, אלא במרכיבים שסופקו ישירות על ידי החקלאים המקומיים.
גבינות מקומיות בעלות טעם אותנטי שנחבצו מחלב של פרה מקומית, לחם שזה עתה נאפה במאפיה מקומית, מקמח מלא שיוצר מאותה חיטה משדה רחב ידיים במושב מקומי, וכן מיץ תפוזים שזה עתה נסחט, מתפוז שנקטף אותו בוקר מהעץ.
ארוחת בוקר גלילית כוללת בתוכה את כל אותם מרכיבים טבעיים, פעמים רבות ללא חומרים משמרים.
מדוע?
כי כאשר אוכלים ושותים ישירות מהגינה, אין צורך לשמר את המוצרים השונים.
ארוחת בוקר גלילית מוגשת באווירה המיוחדת של השמיים והמים של הגליל, האוויר הצלול הממלא את החדר כאשר פותחים את החלון במסעדה גלילית אותנטית.
העיצוב הגלילי כולל אלמנטים טבעיים של עץ ואבן, ומחזיר אותנו אחורה, לימים שבהם המזון היה פשוט יותר, טבעי, עם טעמים חזקים ומקוריים שלא הייתה מעורבת בהם טכנולוגייה או שדרוג גנטי של הצמח.
ידוע כי הגוף מורכב ממה נכנס לתוכו.
כאשר אוכלים מזון תעשייתי, עטור חומרים משמרים, צבעי טעם וריח, ומגוון רחב של מרכיבים שקשה לבטא, פרי המעבדה המקומית ולא אמא טבע - הגוף מגיב בהתאם.
בניגוד לכך ארוחת בוקר גלילית מחברת אותנו לשורשים עם צלחת המלאה מרכיבים כפי שנועדו להיות.
החלב בקפה טעים יותר.
העגבניה מלאה בטעם עשיר יותר.
המלפפונים, הפטריות וכל אותם מרכיבים של סלט שופע כל טוב המוגש בארוחת בוקר גלילית אמיתית משתלבים לחגיגה מרעננת של טעמים וצבעים כמו שרק הגליל יודע להציע.
במיוחד למי שמגיע מהאווירה העירונית האקטיבית או תעשייתית, ארוחה כזו יכולה למלא את המצברים למשך זמן רב.